Lai Justos
pārliecinātam, ka nopirkāt kvalitatīvu gaļu, vislabāk to pirkt no zināmiem
vietējiem gaļsaimniekiem. Bet, ja nākas izvēlēties gaļu veikalā vai tirgū, tad
iesakām vadīties pēc 3 punktiem:For a
long time, we felt very intimidated buying meat simply because we didn't really
know what to look for.
1. Labi izgriezts gabals
–ļoti svarīga ir izgrieztā gaļas gabala forma. Gabals jābūt gluds, bez
izteikti robainām malām, bez iegriezumiem, caurumiem vai plaisām. Vitrīnā
izlikti konkrēta gaļas veida gabali jābūt līdzīgi pēc formas un izmēra.
2. Krāsa –krāsa var būt atšķirīga atkarīgi no dzīvnieka gaļas
un izgriezta gaļas gabala, bet svaiga gaļa vienmēr būs ar bagātīgu, izteiktu
krāsu. Par kvalitātes rādītāju tiek uzskatīts, ja viena gabala krāsa ir vienmērīga.
Ja gaļa ir izbalējusi vai plankumaina, tas liecina par gaļas sliktu apstrādi
vai vecumu.
3. Struktūra –struktūrai jābūt salīdzinoši viendabīgai. Struktūra
ar atdalītām šķiedrām vai graudaina struktūra var liecināt par mehāniski bojātu
vai vienkārši sliktas kvalitātes gaļu.
Mārupes delikateses māk ražot tiešām īstenos
šedevrus, jo par gaļu mēs zinām visu! Vēlamies padalīties ar dažādiem
interesantiem faktiem un padomiem par gaļu un ar to saistītām tēmām.